Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 september 2015

Fair Isle (2)

Twee weken geleden liet ik de beginnetjes zien van mijn Fair Isle breiwerkjes.
Ik brei beide samplers van Wieke van Keulen en beleef er veel plezier aan!




Sampler II heeft nu vier delen en het wachten is op 't vijfde deel dat morgen komt!
Ik brei deze sampler op een rondbreinaald nr. 4 en ik gebruik Dalegarn Falk wol.




Bij Sampler I hoef ik niet te wachten, want die liep vorig jaar als KAL en alle patroontjes staan nu lekker online en ik kan heerlijk doorbreien.
Het zijn wel kleine en korte patroontjes en eigenlijk heel anders dan die van Sampler II, maar dat houdt het juist afwisselend!


Deze Sampler brei ik op een rondbreinaald nr. 3 en Zareska Maris sokkengaren.
Er zijn 53 verschillende randjes in deze Sampler verwerkt. Ik ben nu bij randje 11, dus ik kan nog even vooruit ...



maandag 28 september 2015

kattenhotel en slakkenrestaurant ...

Spooky

Ik houd van dieren; het liefst zou ik er een heleboel hebben, maar dat is helaas niet mogelijk.
We hebben dus twee poezen, en daar moet ik het mee doen.
Maar dat weerhoudt me niet om ook aandacht te hebben voor dieren waar ik mee in aanraking kom.
En zo hebben we een 'pleeg'poes, Binky, de poes van de buren. Ze kwam al bij ons voordat we onze eigen Spooky en Boofy hadden, om lekker een poosje op schoot te komen slapen of voor wat aandacht.

Binky


Spooky en Boofy gedogen haar, maar daar blijft het ook bij. Binky is best een brutaaltje, maar wordt oud. En daarom gaat ze de andere poezen maar een beetje uit de weg.
Elke dag zit ze voor de deur bij ons en ze wil graag naar binnen, geaaid worden of ze springt op schoot. Ze houdt van een lekker hapje en daarna gaat ze graag een poosje slapen. Soms op de bank, soms ook boven op bed. Ja..., dat mogen de poezen bij ons.

Spooky

Maar ik heb me nu al een paar keer me verbaasd over het feit dat ze opeens binnen was...
Je gaat gewoon aan jezelf twijfelen... Ik was aan het stofzuigen in de kamer (Bink is bang voor dat ding) en ik zag haar wel buiten zitten op de tuintafel met die vragende blik.... Ik negeerde haar en ging met de stofzuiger naar boven. Dan is het toch wel heel vreemd als Binky even later op zolder zit...
En de buitendeur was echt dicht. Maar we hebben wel een kattenluikje.
Ik heb nooit gesnapt waarom ze daar niet doorheen kwam. Bink is best een slimme poes, eigenlijk slimmer dan die twee van ons. Maar het lijkt er wel op dat ze het alleen doet als het haar echt nodig lijkt...
En zo kan het gebeuren dat er opeens twee poezen op één bed liggen; een eind van elkaar vandaan natuurlijk. Je moet gewoon goed kijken wie nou Binky is en wie Spooky...

We hebben ook altijd veel belangstelling van slakken. Ik vind ze wat minder leuk dan poezen, maar ik houd ze wel graag buiten.



De afgelopen maanden hadden we er best vaak binnen ... DH zei dat ze vast op het kattenvoer af kwamen....



Dus 's avonds werden de bakjes weggehaald en in de kast gezet. Het hielp maar een klein beetje. We zagen nog steeds met regelmaat slijmsporen op de mat. Toen hebben we ook het waterbakje weg gezet.
Ook de garage, waar de poezen 's nachts via het kattenluik in kunnen, maakten we bakjes-vrij.
Buiten naast de deur zetten we een litermaat met water.



Maar dat trekt ook weer andere poezen, en zo komt het dat Tommy en Kismo (en wie ook allemaal) hier uit de straat ook regelmatig een likje komen nemen. Absoluut tegen het zere been van onze katten, dat snap je ...
Met geblaas en gegrom en dikke staarten worden de vreemdelingen verdreven.



Intussen stikt het van de slakken om de bewuste litermaat met water. Dat is dus ook al geen oplossing.
De litermaat hebben we nu op een andere plek in de tuin gezet. Je moet tenslotte wat!


En dit schijnt tegenwoordig ook zinvol te zijn ... anti-rimpel bestrijding door middel van levende slakken. Ik begin er nog niet aan ...


Spooky

Maar nog even verder over onze schatjes ...
Zodra we 's morgens uit bed komen, horen de poezen ons al. Ze zitten gewoon te wachten totdat we beneden zijn. Spooky zit altijd in de garage en Boofy wacht buiten op de tuintafel.
We merken al heel lang dat ze zich 's morgens eigenaardig gedragen tegen elkaar. Het zijn al helemaal geen dikke maatjes, maar zo vlak na de nacht kunnen ze elkaar niet zien of luchten...

Spooky


We hebben het vermoeden dat ze elkaar zitten te pesten via het kattenluik. Gisteren hoorde ik een keer of 5 snel achter elkaar het luikje rammelen. Ik dacht dat Spooky een dolle bui had en heen en weer ging. Maar toen ik ging kijken zat ze op de mat. En aan de buitenkant van het luik zat nummer 2!
En allebei sloegen ze tegen het kattenluik aan ... Ze trokken fel van leer, het was een prachtig gezicht!
Helaas ...., geen foto van ....


Intussen laten de slakken ons weten dat ze ons nog niet zijn vergeten. Dit is mijn keukenraampje en elke nacht versieren ze dit voor ons met hun slijmsporen ...
Nu kan ik best het lineaire aspect waarderen, maar DH is er niet blij mee. Het spul is er trouwens ook nog best lastig af te krijgen. En ramen zemen is toch al mijn hobby niet...

Tenslotte nog twee foto's van Boofy, omdat ze altijd minder in de schijnwerpers staat als haar spontane zusje Spooky....





zaterdag 26 september 2015

Hide and Hope

Het onderwerp voor week 36 van Journal 52 was Hide (out) ...


En ik verborg een schoonheid.





En de opdracht voor week 37 was Hope ...
Omdat deze pagina naast die van week 36 kwam, maakte ik met verf een passende achtergrond.



De kleur van de hoop is groen, dus ik pakte m´n laatjes met groen dessinpapier erbij.


Uit de losse hand knipte ik een aantal keren de letters voor het woord ´Hope´.


Toen een beetje schuiven en spelen voor een compositie die me aan stond ...


Tenslotte de letters nog wat geaccentueerd met een bruin aquarelpotlood ...


dinsdag 22 september 2015

Dear Jane blokjes


Nu de top van de Gossip af is, mocht ik van mezelf de Dear Jane blokjes weer tevoorschijn halen.
Zie hier de voorgaande berichten over deze quilt ...
Wat leuk om na een klein half jaar al die stofjes weer door je handen te laten gaan. Ik heb ze allemaal in een aparte lade liggen en ze zijn speciaal voor deze quilt bestemd.




B-7 World Series ... heet dit blok. Uit het groene vierkant is een cirkel geknipt. De meloenvormen zijn aan één zijde aan de groene binnenvorm gezet. Daarna is het geheel onder het vierkant met de uitgeknipte cirkel gelegd en m.b.v. reverse appliqué vast gezet. Als laatste zijn de diamantjes op de hoekjes geappliceerd.




B-8 Water Lily heet het blokje hier boven. Ik maakte eerst het middendeel door de vier sterstukjes 2 bij 2 aan elkaar te zetten. Toen werden de lichte driehoeken toegevoegd en de vier meloenvormpjes zijn als laatste geappliceerd.



B-11 Melissa's Cross

B-11 Melissa's Cross was een lastig blokje. Wat is nu een handige werkvolgorde ...? Eerst de halve cirkeltjes op de uiterste driehoeken geappliceerd. Toen de middenbalk van 3 stukjes gemaakt en aan de midden driehoen een schuine bies gezet. Daarna zijn de buitenste driehoeken inclusief de geappliceerde halve cirkeltjes weer aan de andere zijde van de schuine bies gezet. Beide helften aan de middenbalk gezet en voilà... het blokje is af!



C-1 Trooper Green's Badge hier boven was weer een vrij eenvoudig blokje en is vanuit het midden opgebouwd. Ik naai alle stukjes met de hand en dat bevalt me prima!

Ik heb besloten om de 169 blokjes van de quilt toch maar op rij te maken. Er zijn 13 rijen die met een letter worden aangeduid. Elke rij heeft ook weer 13 blokjes. Rij A heb ik helemaal af, en rij B bijna.
De volgende blokjes zijn al weer voorbereid: alle stukjes zijn geknipt en zitten bij elkaar in een klein plastic zakje. Ik kan het zo mee nemen en er mee aan de slag gaan...


zaterdag 19 september 2015

Toska Parthum merklapje



Het merklapje van Toska Parthum is af. Ik borduurde het deze zomer als SAL van Simone en had er veel plezier in.
Natuurlijk koos ik m'n eigen kleurtjes; ze passen helemaal bij de Randjes per week van vorig jaar.
Een vriendin borduurt het lapje met blauw, en ik vind dat eigenlijk nog mooier!



Op het origineel waren sommige letters met de hokjessteek gemaakt. Ik vond dat niet fijn borduren en ook niet zo leuk voor de letters. Alle letters zijn dus uitgevoerd in kruissteek.

'k Heb nog wel wat zitten dubben over de naam onderaan ... Wel doen of niet doen, of m'n eigen naam ... Toch maar Toska's naam eronder gezet, het hoort zo bij het lapje. En bovenin m'n initialen (zag ik bij Jeanny) en het jaartal 2015. Dat is leuk voor later ...

En toen de afwerking ... Er zat best veel borduurlinnen om heen, eigenlijk zonde van het materiaal.
Maar ik wilde geen brede rand, dus ik heb het afgeknipt op 3,5 cm vanaf het borduurwerk.



Ik vind zo'n open zoompje altijd erg mooi en heb dit al eens een keertje gemaakt bij een geborduurd lavendelzakje. Maar ik wist niet meer precies hoe ik het moest doen.
Maar op internet is daar niet veel over te vinden. Ik had al wel wat foto's verzameld op m'n Pinterest board, maar helemaal tot in de puntjes kom je het via die sites niet te weten.


Ik telde 12 draadjes vanaf het laatste kruissteekje aan de rand en onder de volgende 2 draadjes stak ik een speldje. Daarna knipte ik die twee draadjes door en trok ik ze uit de stof. 


Dat deed ik aan alle vier de zijden. Het oogt een beetje rommelig, maar het trekt weer bij.


Toen maakte ik een rolzoompje tot precies de open rand. Je kunt het zoompje eerst rijgen, maar in het linnen dat ik heb gebruikt blijft de vouw eigenlijk ook zonder rijgen goed zitten.
Je moet wel oppassen voor rafelen! Het is belangrijk dat elke kant exact even breed is...


Met 2 draadjes DMC in off white borduur ik de laddersteek zoals hieronder op de afbeelding.
Bij de blauwe punten steek ik door het zoompje heen, waardoor het meteen netjes vast zit.



En terwijl ik deze tutorial al had gemaakt, kwam ik als klap op vuurpijl tòch nog een heldere uitleg tegen bij Handwerkcafé Waddinxveen. Die moet je beslist bekijken als je nog eens zo'n zoompje wil maken!




donderdag 17 september 2015

Catwalk ...



O la la ...
Er is vanmorgen iets fout gegaan!
Dit blogbericht is per ongeluk geplaatst, maar was nog niet af. De tekst ontbrak nog...

Ik had al een paar maanden twee gele pagina's in m'n dummy. Omdat ik het toen leuk vond om de gele tube eens te testen ...
Bij het plaatjes ordenen kwam ik het model rechts weer tegen, en toen werd er een ideetje geboren.
In hetzelfde tijdschrift kwam ik nog een pagina tegen die er goed mee matchte. Ik knipte de figuren zo netjes mogelijk uit. Ze staan zo mooi in lijn hè...
Voor het contrast tekende ik de dames m.b.v. plaatjes uit een boek. Die komen zo regelrecht uit een lang vervlogen tijd gelopen ...
Tenslotte koos ik nog wat woorden van een printable van internet.
Eens even iets heel anders hè...

woensdag 16 september 2015

Late Summer Fair

Afgelopen zaterdag was ik op de Late Summer Fair in Sliedrecht.
Bij Corrie heb je daar misschien al over gelezen ...
Zelf ben ik niet zo'n braderie&marktliefhebber, maar ik wilde natuurlijk wel even een kijkje gaan nemen bij Corrie!



Helaas was ik weer vergeten om m'n fototoestel mee te nemen. Ik was eerst boodschappen wezen halen en dan zit het blijkbaar niet in je 'systeem'. 
Enfin, bij Corrie heb je kunnen zien hoe leuk die Pipowagen was ingericht, echt een blikvanger!
De foto's hier boven en onder komen van internet, want als je even zoekt vind je dus van alles...



Maar ik ging natuurlijk niet met lege handen bij Corrie vandaan ... 
Het was anders nog best moeilijk om een keuze te maken, want ze had heel veel leuke spulletjes!


Dit waren mijn aankopen, en ik ben er blij mee. Leuke dingen om weer cadeau te geven. Maar ze mogen eerst nog even op m'n hobbykamer staan!



En alhoewel er hele leuke kramen stonden, kun je natuurlijk niet overal wat gaan kopen. Maar voor bovenstaande kraam maakte ik een uitzondering. Marga en haar moeder verkochten voor Oekraïne en ik ken ze vanuit de kerk. Nou, hier was de keuze ook al zo moeilijk! De hortensia kransen lonkten ook wel erg..., maar ik ging met dit naar huis:


De kinderwagentjes zijn door een oud mannetje met een beperking gezaagd, en Marga heeft ze geverfd. Ik vind ze zò leuk! Als ik er één nodig heb voor een kraamcadeautje sjabloneer ik de naam van het kindje er nog op, ik zie het al helemaal voor me!



Dit is mijn uitzicht als ik aan m'n bureauplank zit op de hobbykamer. Zaterdagmorgen scheen de zon, maar er kwam in het westen een donkere lucht aan. Ik vond dat zo'n mooi contrast; meteen maar het fototoestel gepakt ...

Inmiddels is het alweer woensdag, en heb ik lekker vrij vandaag. 
Ik zag dat Wieke deel 3 van de Sampler online heeft gezet, dus je snapt vast wel wat ik straks zit te doen...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...