Busy Bessy Creatief

Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 april 2011

Give away.... wie doet er mee ???

Omdat ik zo enorm geniet van al jullie leuke reacties en het bloggen op zich ga ik een give away organiseren!

Wat valt er te winnen? Je mag kiezen waarvoor je gaat...

   1. Minihondjes haken (Mitsuki Hoshi) - ik heb het boek heel kort gebruikt, maar het is gewoon niet mijn ding...   

   2. Een kussentje dat ik gemaakt heb; geef daarbij wel aan welke je graag zou willen hebben...


Wat moet je doen?
* reageer op dit berichtje en geef je keuze aan...
* je hoeft niet perse volger te zijn, maar ik vind het wel leuk als je het zou worden!
* 16 mei goed in de gaten houden; want dan ga ik de winnaar bekend maken!

vrijdag 29 april 2011

Verschillende bloemetjes om te haken

Links zie je drie bloemetjes die volgens hetzelfde patroon zijn gemaakt, maar door het afwisselend kleurgebruik toch steeds anders lijken. Het patroon vond ik bij http://haakzaken.blogspot.com/2011/02/patroon-bloem-met-drie-kleuren.html

Op de rechterfoto zie je bovenaan een roosje met drie verspringende blaadjes. Ik wil het patroontje graag aan jullie doorgeven...

1)    Haak 4 l. en sluit met een hv. tot een ring.
2)   Maak 6 v. in de ring en sluit met hv.
3)   *6 l, 1 v. overslaan van toer 2, 1 v. in de volgende v. van toer 2, herhaal vanaf * en sluit met hv. (er zijn nu 3 boogjes van elk 6 l.)
4)   In elk 6 l. boogje: 1 v - 1 l - 6 stk - 1 l - 1 v, sluit met hv. (er zijn nu 3 bloemblaadjes)
5)   Ga met hv. naar de v. van toer 2 tot het midden van een bloemblaadje uit toer 4: *8 l, 1 v. overslaan uit toer 2, 1 v. haken in de volgende v. uit toer 2, herhaal vanaf * en sluit met hv. (er zijn nu 3 boogjes van elk 8 l.)
6)   In elk 10 l. boogje: 1 v – 1 l -10 stk, 1 l – 1 v, sluit met hv. (er zijn nu 3 nieuwe bloemblaadjes, maar ze verspringen t.o.v. die uit toer 4)
7)   Ga met hv. naar de v. van toer 4 tot het midden van een bloemblaadje uit toer 6: * 10 l, 1 v. in de volgende v. van toer 4, herhaal vanaf * ( er zijn nu 3 boogjes van elk 10 l)
8)   Maak in elke 10 l. boog: 1 v – 1 l – 2 stk – 6 d. stk – 2 stk - 1 l – 1 v, sluit met hv. (weer 3 nieuwe verspringende bloemblaadjes)
9)   Ga met hv. naar de v. van toer 6 tot het midden van een bloemblaadje uit toer 8: * 12 l, 1 v. in de volgende v. van toer 6, herhaal vanaf *
10) Haak de laatste bloemblaadjesronde,  in elke 12 l. boog: 1 v- 1 l – 2 stk – 10 d. stk – 2 stk – 1 l – 1 v,  eindig met hv. Hecht de draad af.

Rose Ripple Potholder

Op Monique's place kwam ik deze schitterende potholder tegen. Ze gaf de link door van het patroon http://delights-gems.blogspot.com/2010/09/rose-ripple-potholder-pattern.html zodat ook anderen hem konden maken. Nou, ik ben eigenlijk meteen begonnen.., zo weg was ik van deze pannenlap!

Ik heb hem gemaakt in de kleuren van de onderzetters die ik al eerder maakte, het vormt zo een mooi geheel. Ik heb deze pannenlap met heel veel plezier gemaakt!

donderdag 28 april 2011

Fijn haakwerk


Sinds ik mijn oude haakboeken weer tevoorschijn heb gehaald en ook nog eens mijn DMC bolletjes voorraad heb aangevuld, ben ik helemaal weg van fijn haakwerk. Voor dit garen gebruik ik haaknaald nr. 1, 25 of 1, 5. Het mooie van dit (glans)katoen is dat de structuur van je haakwerk zo mooi uitkomt. Bv de draaiingen in een stokje. Daarom is het ook helemaal niet saai om te doen en het garen werkt zo lekker omdat je echt nooit blijft hangen met je naald tijdens het maken van picootjes of (cluster) stokjes.


Ook de combinatie met stof trekt mij erg aan. Deze kussentjes heb ik niet allemaal zelf verzonnen hoor, ze komen uit dit tijdschrift:


Ik gebruik deze kussentjes soms in een styling hoekje, maar ik geef zo ook weg als cadeautje aan mensen waarvan ik weet dat ze het kunnen waarderen!

woensdag 27 april 2011

Garden granny square

Dit vierkantje is ontworpen door Patrizia Pisani en het originele patroon is te vinden op http://www.crochetpatty.com/patterns/squares/garden_sq.html 

Mijn vierkantje - dat ik maakte voor mijn granny square tas - wijkt hier iets van af en daarom is de beschrijving ook iets gewijzigd.

Garden granny square

Kleur A
1)   Haak een ketting van 5 l en sluit met hv tot een rondje. In het rondje maak je 12 stk (1e stk= 3 l) steeds afgewisseld met 1 l ertussen, sluit de toer met hv.
2)   Ga met hv naar de 1-l ruimte en haak 3 stk (1e stk = 3 l), *3 l, in volgende 1 –l ruimte weer 3 stk, herhaal vanaf * en sluit de toer met hv. ( in het originele patroon worden clusterstokjes gehaakt)
Kleur B
3)   Begin in de 3-l ruimte en maak daar 1 v, *5 l, 1 v in volgende 3-l ruimte, herhaal vanaf * en sluit met hv.
4)   *Maak een hoek in de 5-l ruimte: 5 stk-3 l – 5 stk, 1l, 1v in de volgende 5-l ruimte, 4 l, 1 v in de volgende 5-l ruimte, 1 l, herhaal vanaf * en sluit toer met hv.
Kleur C
5)   *5 stk op de 5 stk v.d. vorige toer, in de 3-l ruimte van de hoek: 2 stk – 2 l – 2 stk, weer 5 stk op de volgende 5 stk, 1 stk op de v, 5 stk in de 4-l ruimte, 1 stk op de volgende v., herhaal vanaf *, sluit de toer met hv.
Kleur D
6)   Hele toer stk haken; op elk stk van de vorige toer weer een stk, in de 2-l ruimte in de hoek: 3 stk- 1 l – 3 stk, sluit de toer, knip de draad af.

Veel plezier bij het haken!

Patchwork en quilten

Vandaag wil ik jullie wat uit de "oude doos" laten zien, maar ook wat recenter werk. Mijn eerste patchworkje dateert uit de lagere school periode. Tijdens de handwerkles in klas 5 of 6 maakte ik dit toiletzakje zonder sluiting. Het is op de naaimachine gemaakt:


Jarenlang deed ik niet aan patchwork, tot zo'n 15 jaar geleden... Toen kreeg ik zin om van alles uit te proberen en maakte ik diverse kleine werkstukjes. Sommige zijn nooit afgekomen of worden misschien ooit nog wel eens afgemaakt...

Soms werkte ik met de naaimachine, maar ook heel vaak naaide ik de lapjes met de hand aan elkaar. Je krijgt dan toch wel een heel mooi resultaat. Hieronder één van mijn eerste werkstukjes; het middenstuk heeft heel lang zomaar liggen wachten, en sinds vorige jaar heb ik het weer opgepakt en de rest er om heen gemaakt. Ik hoef nu alleen nog maar te quilten en dan is het af.

Soms maak ik grote werkstukken zoals een tafelkleed of wandkleed. Maar kussentjes zijn bij mij ook heel geliefd. Ik wissel de hoesjes gewoon af, afhankelijk van waar ik zin in heb...

Sinds een paar jaar heb ik een speciale naaimachine die geschikt is om mee te quilten. Er zitten heel veel steekjes op en ik ben er superblij mee. Het werkstukje rechts is geappliceerd met de naaimachine. Als je details wilt zien, moet je even op de foto klikken om te vergroten.

Het lijkt me heel leuk om weer aan de slag te gaan met m'n lapjes. Ik heb in de loop van de jaren zoveel verzameld; heel veel restantjes gekregen van mensen.., ik koop bijna nooit wat aan patchworkstofjes.
Maar er ligt nog zoveel ander handwerk; alles op z'n tijd...

dinsdag 26 april 2011

Visjes als tafelkleedhanger gemaakt van de give away spulletjes..

Na een paar dagen bloggersrust voelt het goed om de draad weer op te pakken. Figuurlijk dan, want de letterlijke heb ik de afgelopen dagen wel in handen gehad...

Zaterdagmiddag kreeg ik een pakketje binnen; de give away die ik bij Henrike had gewonnen. Altijd spannend om zo'n pakje te openen.... En wat zat er in?

Twee bolletjes wol, roosjes, parelkraaltjes en twee patroontjes voor granny squares..., allemaal zo leuk!
Ik heb nagedacht over wat ik er van wilde maken. Ik wil het niet zomaar bij de voorraad leggen, maar me later kunnen herinneren dat ik dit pakketje heb gekregen. En daarom wilde ik er iets speciaals van maken.
Vanmorgen kreeg ik een goed idee! Ik had al eens eerder in een tijdschrift gehaakte visjes gezien als tafelhanger. Omdat mijn buitentafelkleed nog altijd met knijpers op de hoekjes vast zit, leek me dit geen overbodige luxe. Bij het fantasiegaren heb ik ook een draad witte katoen gebruikt, anders was het te dun in vergelijking met de wol.
De visjes zijn gevuld met een steen en vulmiddel, om ze wat zwaarder te mkaen. Bij de supermarkt heb ik handdoekhaakjes gekocht...
Als je het leuk vindt om deze visjes ook te maken....

Gehaakte visje als tafelkleedhanger

Dit visje wordt in spiraalrondjes gehaakt, zonder de toeren te sluiten. Je kunt een steekmarkeerder gebruiken om niet in de war te raken met de toeren.

Maak een ketting van 20 l. en sluit met hv tot een rondje. In de 1e en 2e toer elk 20 v. haken in spiralen. In de 3e toer minderen door elke 4e en 5e v. samen te nemen (16 v. over). In de 4e toer minderen door elke 3e en 4e v. samen te nemen (12 v. over). In de 5e en 6e toer alle 12 v. haken.
In de 7e, 9e en 11e toer meerder je verdeeld 4 steken. Na toer 11 heb je dus 24 v. 
Toer 8, 10 en 12 haak je met fantasiegaren en een draadje witte katoen. Na toer 12 steeds afwisselend een toer basiskleur en een toer fantasiegaren gebruiken. Doe dit t/m toer 20.
In toer 19, 21, 23 en 25 gelijkmatig verdeeld 4 v. minderen per toer. In de tussenliggende toeren 20, 22 en 24 alle v. haken. In toer 25 heb je tenslotte 8 v. over.
Voordat de opening te klein wordt, het vissenlijfje opvullen met vulmateriaal en een steen!
Naai de staartvin dicht en trek deze in het midden iets samen. Met de restdraad bij de mond de laatste 8 v. samentrekken. Naai oogjes/kraaltjes op en een haakje aan de bek.


zaterdag 23 april 2011

Blok 10 meebreideken: vlindertjes

Wat gaat de tijd toch hard. Het lijkt veel korter geleden dan twee weken dat ik het vorige blok plaatste....
Een blok vol fladderende vlindertjes, wel passend bij dit mooie weer!
Ik hoop dat jullie er uitkomen bij het opnemen van de draadjes om een vlindertje te vormen, anders gewoon vragen om extra uitleg!


Blok 10: Vlindertjes

Opzetten 49 st. met naald 3 als je los breit, anders naald 3,5.
Brei 4 naalden ribbelsteek en dan nog 1 naald; 2 ribbelst. – 45 av – 2 ribbelst.
Zelf heb ik nog een naald recht gedaan en toen nog een naald 2 ribbelst. – 45 av – 2 ribbelst. aan de achterzijde. Ik vond de vlindertjes dan mooier uitkomen.

Vlindertjespatroon:
Toer 1, 3, 5, 9 en 11 : worden helemaal recht gebreid (voorkant werk). Toer 7 en 13 ook, maar daar moet je ook de gespannen draden opnemen. Zie beschrijving.
Toer 2, 4, 6: 2 ribbelst., *5 av., 5 av. afgehaalde steek (waarbij je de draad aan de voorkant van je werk laat), herhalen vanaf *, 5 av. en eindigen met 2 ribbelst.
Toer 7: 2 ribbelst., * 7 r., nu met rechternaald van onder af aan onder de 3 gesponnen draadjes omhoog steken, de volgende steek op je linkernaald afhalen en onder de draadjes doorhalen, weer op je linkernaald zetten en dan r. breien, 2 r., herhalen vanaf *, eindigen met 5 r. en 2 ribbelst.
Toer 8, 10 en 12: 2 ribbelst, * 5 av. afgehaalde steek (waarbij je de draad aan de voorkant van je werk laat), 5 av., herhalen vanaf *,  en eindigen met 5 av. afgehaalde steken en 2 ribbelst.
Toer 13: 2 ribbelst., *2 r., nu met rechternaald van onder af aan onder de 3 gesponnen draadjes doorhalen, weer op je linkernaald zetten en dan r. breien, 7 r., , herhalen vanaf * en eindigen met 2 ribbelst.

Ik heb deze 13 toeren 6 keer herhaald om de juiste lengte voor een blok te krijgen.
Het blok heb ik afgesloten met:
-        1 naald: 2 ribbelst.- 45 av.- 2 ribbelsteek  (achterkant)
-        1 naald: 49 steken recht (voorkant)
-        1 naald: 2 ribbelst.- 45 av.- 2 ribbelsteek  (achterkant)
Het blok zoals gewoonlijk af maken met 4 naalden ribbelsteek, waarbij je in de laatste naald alle steken af kant.

vrijdag 22 april 2011

Wat heb ik nu weer gedaan...

Soms lijkt het alsof je in heel korte tijd iets hebt gemaakt, niets minder is waar. Onderstaande afrikaanse bloemen, 6 met witte rand en 2 nog zonder rand, had ik al een paar weken liggen.


Ik ben bezig om mijn "werkmand" een beetje uit te dunnen, door wat kleine projecten af te ronden. Omdat ik het niet zo leuk vind om heel veel dezelfde zeshoekjes te maken, heb ik eerst de laatste twee bloemetjes ook van een grijze rand voorzien. Toen ben ik aan het puzzelen geslagen. En jawel hoor... één zeshoek in het midden, er om heen zes andere, die je allemaal dubbel vouwt..., en dan aan de achterkant nog één zeshoek in het midden. Een minikussentje! Om het lekker fleurig en zomers te houden heb ik er voor gekozen om de stukjes met witte katoen en vasten aan elkaar te haken. Daarbij heb ik alleen de buitenste lusjes opgenomen, zodat het een mooi fijn randje is geworden.
In een eerder berichtje gaf ik al de werkbeschrijving voor deze afrikaanse bloemen, zie tabblad bloemen.


Vanmorgen moest ik ook nog wat boodschapjes halen en toen ben ik even de Wibra ingelopen. Gewoon even kijken in het wolvak, ik zocht eigenlijk nog lichtgele Saskia... En toen ben ik weer voor de bijl gegaan met dit:
Ik vind die Bianca bollen toch zo mooi; er liggen in de kast al vele kleurschakeringen te wachten. Deze kon ik echt niet laten liggen. Voor de lichtblauwe heb ik al een plan...
Daarna ben ik ook nog maar even naar de handwerkwinkel geweest. Ik zocht nog dunne DMC om te combineren met wit. Deze bollen waren best duur, maar er zit veel op. En tenslotte vond ik in de bak van € 1,00 nog deze phildarbollen. Tja, toen leek het bij elkaar toch nog niet zo duur... hahahah, hoe kun je jezelf voor de gek houden!

Zojuist kwam de post en "plof" daar gleed een dikke envelop door de brievenbus naar binnen op de mat. En wat zat erin? Het boek "100 bloemen om te haken en te breien"...


Ik had het geleend van atelier Spinzel en het juist gistermiddag teruggebracht. We zaten met een aantal dames daar heerlijk buiten in het breicafé... En iedereen die langs liep, zei "wat gezellig..." Het was geweldig ! Een tafeltje in het midden met al onze theekopjes en allemaal waren we heerlijk bezig met ons haak- of breiwerkje...

donderdag 21 april 2011

Vierkantje 2 van Paris deken als granny square

Zo, het wordt nu toch echt weer eens tijd voor een granny square...
En ... voor een patroontje!
Het kan nog net even... straks moet ik met Spooky naar de dierenarts. Ze is al een dikke week niet lekker, ik dacht even dat het gisteren beter ging. Maar vanmorgen heeft ze alles er uit gegooid en ze is echt ziek.

Vandaan maar een niet al te ingewikkeld vierkantje, dat ik vond op garnstudio, een Drops patroon van het deken Paris, zie W-412. Ik heb de kleuren aangepast en er nog een extra toer vasten aangemaakt.


Haak 6 l met lila en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.

TOER 1: Haak 16 v in de l-ring, eindig met 1 hv in de eerste v.

TOER 2: 6 l (= 1 stk en 3 l), * sla 1 v over, 1 stk in het volgende stk, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 8 stk met 3 l tussen iedere.

TOER 3: 1 l, ga verder en haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 hstk, 3 stk, 1 hstk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de l van het begin van de toer = 8 blaadjes. Knip de draad af.

TOER 4: Ga verder met naturel. Haak 7 l, * 1 v tussen de volgende 2 blaadjes, 6 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer, eindig de toer met 1 hv in de 1e l van het begin van de toer = 8 l-lussen.

TOER 5: 1 l, ga verder en haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 1 hstk, 5 stk, 1 hstk en 1 v, eindig de toer met 1 hv in de l van het begin van de toer = 8 blaadjes. Knip de draad af en zet vast.

TOER 6: Ga verder met roze en start met 1 hv in het 2e stk (van de 5 stk) op het eerste blaadje, 1 l, * 6 l (= hoek), sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk (laatste van de 5 stk) op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 v in het 2e stk (van de 5 stk) op het volgende blaadje, 4 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk (laatste van de 5 stk) op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 v in het 2e stk (van de 5 stk) op het volgende blaadje *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de 1e l van het begin van de toer (in plaats van 1 v in het 2e stk op het volgende blaadje).

TOER 7: 1 hv in de 6-l-lus, 3 l (= 1 stk), 3 stk en 4 l en 4 stk in dezelfde l-lus (= hoek), * (4 l, 1 v in de volgende l-lus), herhaal van (-) in totaal 3 keer, 4 l, haak in de hoek 4 stk en 4 l en 4 stk *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, herhaal van (-) in totaal 3 keer en eindig met 4 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

TOER 8: Haak 3 l (= 1 stk), 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, * haak in de 4-l-lus in de hoek 3 stk en 2 l en 3 stk, 1 stk in iedere van de volgende 4 stk, 2 stk in de volgende l-lus, 3 stk in iedere van de volgende 2 l-lussen, 2 stk in de volgende l-lus, 1 stk in iedere van de volgende 4 stk *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig de toer met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer (in plaats van 1 stk in iedere van de volgende 4 stk) = 24 stk langs iedere kant en 2 l in iedere hoek.
TOER 9: Ga verder met paars. Haak v. in alle stk van de vorige toer en in de 2-l boog in de hoek:  1 v – 1 l – 1v. Sluit met hv. de toer, knip de draad door en hecht af.

woensdag 20 april 2011

Paaspresentje, bloemen gehaakt en nieuwe boeken!

Vandaag een berichtje waar ik ook wel boven had kunnen zetten "van alles wat..."
Gisteravond bracht DH een leuke gele papieren tas mee met twee cadeautjes, gekregen van een zakenpartner. Ik ben altijd gek op die dingen... Wat zat erin?

Een prachtig boek - mooi ingepakt in groen/geel papier - en een kartonnen koffertje.. En in dat koffertje.... (mmmmm...)
Maar wat doet dat fotoboekje daar op de foto links..., vraag je je misschien af....
Wel, dat boekje heb ik vorig jaar gescrapt van het koffertje van vorig jaar, want ieder jaar krijgt mijn man een verrassing van dit bedrijf. Bijna alle stukjes zijn gebruikt voor dit miniboekje met ieniemienie fotootjes; onze zomervakanties vanaf 2001. Elk jaar 2 pagina's met maar een paar kleine kiekjes en (plaats) namen als snelle herinnering als we ons de vraag stellen; wanneer waren we ook al weer daar?
Ook dit jaar zal ik het koffertje niet weggooien, het zal zeker een bestemming krijgen...

Het afgelopen drukke weekend heb ik alleen maar een paar bloemetjes kunnen haken uit het boek 100 bloemen, dat ik mocht lenen van atelier Spinzel. Klanten mogen daar uit de handwerkbibliotheek tijdschriften en boeken met een termijn van 2 weken gratis lenen. Ik vind dit een erg leuk idee! 


Dit zijn bloemen uit een tijdschrift

Deze bloemetjes komen uit het boek


Vandaag werd er een pakketje gebracht, ik had nl. twee boeken besteld.


Het rechterboek over 200 haakblokken, zeg maar granny squares, valt me toch een beetje tegen. Er staan een heleboel vierkantjes in die ik wat gewoontjes vind en voornamelijk leuk ogen door het kleurgebruik. De vierkantjes die me echt aanspreken heb ik al voor een groot deel ergens op internet gevonden of met een kleine variatie. Maar ach, voor een kleine 13 pond heb ik wel een hele verzameling. En bovendien worden er ook technieken beschreven en manieren om te combineren.
Het linkerboek ben ik echt mee in m'n nopjes; veel leuke steken en tips om toe te passen in creaties...

Tja, en voor de rest van de dag ga ik heerlijk genieten van het mooie weer. Vanmorgen ook al een poosje buiten gezeten met een haakwerkje. Gewoon huisvrouwengeluk; wapperende was buiten, dartelende poesjes om me heen, kwetterende vogels en de hele buurt nog lekker rustig; da's voor mij puur genieten!

dinsdag 19 april 2011

En aan wie geef ik de Award door...?

Gisteren kreeg ik van Henrike , zie http://byieke.blogspot.com/  deze prachtige Award !


Het kwam echt als een volkomen verrassing en ik vind het heel erg leuk!
Maar nu moet ik wel een paar vragen beantwoorden, dat is de voorwaarde.
En daarna ga ik deze award aan 5 mensen doorgeven die niet meer dan 100 volgers hebben.

1. Waarom ben je met bloggen begonnen?
Ik keek al langere tijd op diverse blogs en op een gegeven moment dacht ik “dat moet ik toch ook kunnen”. Ik werd nieuwsgierig naar hoe zoiets werkte. Toen mijn puberzonen mijn kunnen omtrent de pc en internet in twijfel trokken, was de keuze voor een blog maken snel gemaakt!
Ik heb ook wel een bepaald doel voor ogen. Ik vind het belangrijk dat bepaalde technieken bekend blijven en dat mensen hun creativiteit daar in kwijt kunnen.
Verder vind ik het leuk om mensen enthousiast te maken voor dingen, bv door foto’s en patroontjes te plaatsen.

2. Welke soorten blogs volg je?
Vooral creatieve blogs over haken, breien, patchwork, scrappen, naaien, maar ook wel over huisdieren, creatief schrijven en boeken lezen.

3. Wat is je favoriete kleur?
Ik houd erg van kleur, maar blauw springt er toch wel uit voor mij. En dan vooral lavendelblauw richting paars…

 

4. Wat is jouw favoriete film?
Ik ben helemaal geen filmkijker, gewoon geen geduld voor. Bovendien lees ik veel liever een boek, waarbij ik mijn eigen voorstelling kan maken en de snelheid kan bepalen.
Als ik een keer film kijk, dan houd ik van spionagefilms waarbij weinig wordt gesproken.

5. Welk land zou je nog graag willen bezoeken?
Canada, dat lijkt me zo geweldig; alles groots en uitgebreid. Water en bergen.., prachtig!
 

En dan nu de namen van de bloggers aan wie ik de award wil doorgeven…
Moeilijk, moeilijk, moeilijk… want het lijstje is zo lang en sommige mensen hebben “teveel” volgers, ik gun de Award een heleboel mensen, enz…

Chris, zie  http://chrisjones.web-log.nl/chris_jones_blog/  omdat ze zulke mooie dingen maakt en mij weer inspireert om het quilten op te pakken!

Catherine, zie http://www.blijmetdraadjes.nl/  omdat we elkaar al bleken te kennen voordat we elkaar op internet op ontmoetten.., en omdat ze geweldig duidelijke tutorials maakt en op haar website zet!

Tiny, zie  http://iederedagisanders.blogspot.com/  omdat ik haar berichtjes zo gezellig vind. We hebben ook wel een beetje dezelfde smaak t.a.v. verschillende hobbies..

Lieke, zie http://liekescrafts.blogspot.com/ Lieke blogt nog niet zo lang, maar ik vind dat ze het goed doet met leuke en gevarieerde berichtjes.

Mineke, zie  http://minekeswerkjes.blogspot.com/ omdat ze zulke prachtige creaties breit en haakt.

Beste mensen, ik hoop dat ik jullie blij maak met deze Award. Niet iedereen vindt het leuk om een award aan te nemen, laat gerust weten als je hem liever niet wilt aannemen..

maandag 18 april 2011

Give Away gewonnen en al weer een Award...

Na een heel druk weekend en een overvolle werkdag, probeerde ik mijn "internet- achterstand" even in te lopen.
Wat enorm veel leuke berichtjes heb ik binnen gekregen over mijn granny tas..., dankjewel allemaal!

Maar wie schetst mijn verbazing toen ik op het blog van Henrike http://byieke.blogspot.com/  twee verrassingen aantrof. Henrike had een Give Away georganiseerd en nu blijk ik de winnaar te zijn van de haakspulletjes...
Echt hartstikke leuk, dit was de 3e keer dat ik meedeed met een Give Away en bingo!

Maar daar bleef het niet bij. Van Henrike kreeg ik ook nog deze Award
Nu zitten daar nog wel wat voorwaarden aan vast, maar daar ga ik me morgen wel over buigen. En dan ga ik ook vertellen aan welke 5 bloggers ik deze Award ga doorgeven!

Henrike, heel hartelijk bedankt. Ik voel me gewaardeerd en een enorme bofkont.
Jullie moeten beslist even op haar blog kijken, want ze schrijft enorm gezellige berichtjes en ze maakt echt fantastische dingen!

Groetjes, Elizabeth


zaterdag 16 april 2011

Granny squares tas is klaar...

Eindelijk is de tas dan toch helemaal af. Er zitten 19 verschillende squares in, waarvan er een aantal moesten aangepast worden voor de goede maat. Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd, het was echt een groei-creatie.

Toen alle vierkantjes aan elkaar waren gezet, heb ik nog een rand bovenaan gehaakt van 7 toeren vasten. Op de plaats waar de bamboe handvaten moesten komen zit een extra stukje van 10 toeren vasten, zodat dit om het handvat heen kan worden geslagen en vastgezet aan de binnenkant.

De tas heeft een verstevigde binnenvoering; ik heb daar een soort tafelzeil in gebruikt dat helemaal bekleed is met stof. Dit heb ik met de naaimachine rondom vastgestikt met een siersteek.

Hieronder zie je de grondvorm van de binnenvoering. De stukjes heb ik met de hand aan elkaar gezet met naaigaren op de manier waarop ik ook de granny squares aan elkaar maak. Je kunt de stukjes dan scharnierend van elkaar bewegen.

Rechtsboven heb ik een contrastkleur gebruikt om te laten zien hoe ik insteek. Linksonder ben ik verder gegaan met een blauwe draad om te laten zien dat je op de blauwe square niets meer ziet van de steekjes.

 Ik heb nog getwijfeld of er een sluiting op de tas moest komen. Misschien dat ik later nog een lipje haak met vasten en aan de andere kant een knoop zet om te kunnen sluiten... Maar voorlopig houd ik het zo en ga ik hem lekker gebruiken!

vrijdag 15 april 2011

Granny square van Drops deken Paris vierkant 1

Op mijn zoektocht naar granny squares voor mijn gehaakte tas vond ik op www.garnstudio.com/ een prachtig deken met de naam "Paris". Vandaag het eerste vierkant van een serie van 4.
Het volgende patroontje komt van Drops. De aangegeven kleuren kloppen dus niet met mijn vierkantje van de foto, eveneens het nummer van de haaknaald. Ik haak mijn squares met haaknaald 2,5 of 3.

GEHAAKT VIERKANT 1: van DROPS deken “Paris” zie W-412

Haak 6 l met haaknld 4.5 mm en donker oudroze en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 3 l (= 1 stk), ga verder en haak 15 stk in de l-ring, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 16 stk.
TOER 2: 4 l (= 1 stk en 1 l), * 1 stk in het volgende stk, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 15 keer en eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de toer = 16 stk met 1 l tussen iedere. Knip de draad af.
TOER 3: Ga verder met pastelroze. Haak 3 l (= 1 stk), * 2 stk in de volgende l, 1 stk in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 15 keer en eindig met 2 stk in de laatste l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 48 stk. Knip de draad af.
TOER 4: Ga verder met licht oudroze. Haak 1 l, 1 v in dezelfde st, * 5 l, 1 hv in de 5e l van de haak, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk, 2 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk, 3 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk, 2 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer (in plaats van 1 v in het volgende stk).
TOER 5: Haak hv tot het begin van de eerste 5-l-lus, 3 l (= 1 stk), 4 stk en 3 l en 5 stk in dezelfde l-lus, * 1 v in de 2-l-lus, 5 stk in de 3-l-lus, 1 v in de 2-l-lus, 5 stk en 3 l en 5 stk in de 5-l-lus *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, 1 v in de 2-l-lus, 5 stk in de 3-l-lus, 1 v in de 2-l-lus en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Knip de draad af en zet vast.
TOER 6: Ga verder met naturel en begin met 1 hv in de eerste hoek met 3 l. Haak 1 l (= 1 v), 3 l, en 1 v in dezelfde l-lus, * 5 l, sla 5 stk over, 1 stk in de v, 3 l, sla 2 stk over, 1 v in het volgende stk, 3 l, sla 2 stk over, 1 stk in de volgende v, 5 l, haak in de hoek (3-l-lus): 1 v en 3 l en 1 v *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig de toer met 1 hv in de 2e l van het begin van de toer (in plaats van 1 v en 3 l en 1 v in de hoek).
TOER 7: 3 l, 2 stk en 2 l en 3 stk in dezelfde l-lus (= hoek), * 5 stk in de 5-l-lus, 3 stk in iedere 3-l-lus, 5 stk in de 5-l-lus, haak in de hoek (3-l-lus): 3 stk en 2 l en 3 stk *, herhaal van *-* in totaal 4 keer maar eindig de toer met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer (in plaats van 3 stk en 2 l en 3 stk in de hoek). Knip de draad af.
TOER 8: Ga verder met zand. Haak 3 l (= 1 stk), 1 stk in iedere van de volgende 2 stk, * haak in de hoek (2-l-lus) 3 stk en 2 l en 3 stk, ga verder en haak 1 stk in iedere van de volgende 22 stk *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, haak in de hoek 3 stk en 2 l en 3 stk, ga verder met 1 stk in iedere van de volgende 19 stk, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 25 stk langs iedere kant en 2 l in iedere hoek. Knip de draad af. Zet alle draden vast.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...